sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Musta Pispala '08 -agenda

Festivaali juhlii omaehtoista toimintaa, joka ei tavoittele rahallista voittoa tai kumarra auktoriteeteille. On turhaa uskoa, että asiat muuttuvat parempaan, jos odotamme päättäjien toimivan puolestamme ja poliittinen 'aktiivisuutemme' jää äänestämisen tasolle. Haluamme rohkaista kaikkia ihmisiä järjestäytymään ja taistelemaan kestämätöntä ja itsetuhoisaa yhteiskuntaa vastaan. Musta Pispala -festari on juhla ja kohtaamispaikka kaikille pahoinvointiyhteiskunnan vihollisille.

Loppu Pispalan tuhoamiselle!

Tämä on kolmas Musta Pispala -festivaali. Pispalassa yhdessä tekeminen on katoamassa ja yhteisestä on tulossa yksityistä. Samalla eloisa asukasyhteisö ja puutalokämpät saavat väistyä omakotitalojen ja aidattujen pihojen tieltä. Aamulehti on lobannut graffitien vastaista nollatoleranssia ja kuluneen vuoden aikana kehottanut puuttumaan katutaiteeseen valvontakameroilla ja väkivallalla. Katukuvan haltuunottoa käsitellään viikonlopun aikana järjestettävässä naisille suunnatussa graffitityöpajassa.

Emme halua jakaa ihmisiä kuluttajiin ja tuottajiin vaan kuroa kiinni tätä eroa

Haluamme näyttää, ettei taannuttava kulutusyhteiskunta lannista meitä passiivisen kuluttajan asemaan, vaan yhdessä toimimalla voimme pitää elossa omaehtoista vastakulttuuria. Jos haluamme paikallista aktiivisuutta, emme voi odottaa että joku järjestää sen meille, vaan sitä on järjestettävä itse. Toivomme että tapahtuma auttaa kohtaamaan samanhenkisiä ihmisiä ja innostaa toimimaan - liian moni hyvä idea jää pään sisälle. Kontakteja ja ideoita voi hakea vaikka sunnuntaina järjestettävästä talonvaltaajatapaamisesta, jonne myös uudet tyypit ovat tervetulleita.

Tervetuloa toimimaan!

Ei kommentteja: